maanantai 23. helmikuuta 2009

Poikamiesboksista lankakauppaan

Nukkekotiprojektini on ollut jo muutamia kuukausia meneillään, joten tästä blogista ei tule kovin kronologinen. Tarkoituksena on silloin tällöin esitellä ostettuja ja itse valmistettuja esineitä ja huonekaluja sekä sisustusta.

Unelmani on ollut pitkään perustaa oma lankakauppa. Koska kuitenkin nykyisen ammattini hankkimiseen on kulunut kohtuullinen määrä aikaa ja vaivaa, on parempi siirtää lankakauppiashaaveet toistaiseksi minikokoon ja ehkäpä sitten isommassa koossa kauemmas tulevaisuuteen. Aluksi terassin alla olevaan huoneeseen piti tehdä 60-70-lukujen tyylinen poikamiesboksi, mutta tämä visio sai väistyä lankakaupan tieltä.

Samalla esiteltäköön talon toistaiseksi ainoa asukas sekä lankakaupan perustaja. Toistaiseksi vielä nimettömänä pysyvä nuorehko nainen.

Lankojen lisäksi myymälässä myydään nappeja ja puikkoja. Myös hyvää kahvia ja ehkäpä myös kahvileipää tulee olemaan tarjolla asiakkaille. Lankakauppaan on saapunut vasta ensimmäinen erä myytävää lankaa. Pienestä lisämaksusta asiakkaan langat pakataan todella kauniisti kestäviin rasioihin.

Uusi asukas pääsee vasta-avatun lankakaupan lisäksi nauttimaan uutuudenhohtavasta kylpyhuoneesta ja sen ylellisestä muranonlasikaakeleista valmistetusta lattiasta. Kaakelit olivat kuitenkin budjettiin nähden hieman tyyriitä, joten osa lattiasta jäi puupintaiseksi. Ostettu peili sai myös kaakeleita pintaansa, vaikkakin kullanväristä koristusta jäi harmittavasti hieman kaakeleiden välistä pilkottamaan.
Kaakelit ovat askartelukaupasta ostettuja mosaiikkipaloja ja ne on liimattu 1mm paksuiselle mainospahville.
Pieni vihertävä lipasto sekä kahvittelupöytä ovat useita vuosia vanhoja itse koottavia kalusteita, jotka nyt maalasin.
Lankakaupassa kassakoneena toimii läppäri, jossa on kassaohjelma.
Tietokone on ostettu Hobby Pointista, myymälätiski Minimaailmasta ja valkoinen kirjahylly Nukkelasta. Ruskea kirjahylly on isäni innokkaasti rakentama. Pienet napit ovat Sinellistä.


Kylpyhuoneesta otettu kuva on huonosti valaistu. Paremmassa valaistuksessa otettuja kuvia myöhemmin, kunhan kylppärin lopullinen ilme valmistuu. Kylpyhuoneen lipasto on isäni tekemä sekin.

5 kommenttia:

 1. Olipa mukava yllätys:lankakauppa vihdoinkin perustettu. Oikein mukavalta näyttää tämä nukkekoti.

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea...tämä on varmasti kohtuullisella riskillä aloitettu liiketoiminnan aloitus...jos toimii voi mittaluokkaa muuttaa

  VastaaPoista
 3. Enpä olisi ihan varma siitä kohtuullisesta riskistä. Investointeihin kuluu rahaa ja aikaa, mutta leikkiasiakkaat tahtovat olla hieman nuukia ja kohtuullisen näkymättömiä. Ehkäpä täytyy jatkossa investoida myös jokuseen asiakkaaseen.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Minä vastaisin: SIKSI!!!

  Tämä on ihan älyttömän kivaa pakoa harmaasta arjesta. Halvempaa kuin "terapia". Tervetuloa numeroitujen hullujen joukkoon! Ü

  VastaaPoista