lauantai 28. helmikuuta 2009

Pieni koti-ilta


Edellisessä kirjoituksessa jo hieman vilahtaneet ikkunaverhot pääsevät tarkempaan esittelyyn tänään. Verhokangas on vanhaa pitsikangasta ja pidikkeet kanttinauhaa. Verhotanko on puutikku, jonka päihin on pujotettu ja liimattu helmet. Kevyet verhot ovat ainakin tähän asti pysyneet kiinni kaksipuoleiselle askarteluteippipaloilla. Nämä verhot sijaitsevat olohuoneessa, jonka lasivitriinistä on salamyhkäisesti hävinnyt yksi viinipullo ja -lasi.

Nukkekoti on tänään muuttanut. Talo muutti paremmille perustuksille sekä valoisampaan ja tilavampaan ympäristöön. Uusi paikka näkyy sivupalkin kuvassa. Muutosta uupunut asukas päätti viettää rauhallisen koti-illan Sideways-elokuvaa katsellen ja vähän neuloen. Ullakkohuoneen arkiolkkariin ovat päätyneet myös viinipullo ja -lasi. Elokuvan teeman mukaisesti asukas ajatteli nautiskella myös hieman viiniä.

Sohvassa on vielä väliaikaiset sohvatyynyt. Viinirypäleet ovat irroteltu kynttilämansetista. DVD on tehty leffakerhon mainoksesta sekä tussilla maalatusta pahvista. Kotiteatteri on ostettu Minimaailmasta. Sohva ja sohvapöytä ovat jälleen isäni käsialaa. Sohvapöytä on vielä maalaamaton. Sohvan ohje on muutamia vuosia sitten ilmestyneestä Suuren Käsityölehden nukkekotiohjeista. Huonekasvi on ohuesta rautalangasta, sekä akryylivärillä maalatusta maalarinteipistä muotoiltu.

Kuinkahan sankarittaren rauhaisa koti-ilta mahtaa sujua, kun hän huomaa, että ullakolla asustelee myös kotihiiri.
Seuraavaksi aamuksi on jo aamiaispöytä katettuna. Ruokavarastot ovat vielä kovin vähäiset, Dr. Pepperitkin ovat melkein lopussa. Onneksi ruokapöydällä taitaa olla vielä yksi jäljellä. Keittiön kalusteet ovat Piirongista. Jääkaappi on ostettu Nukkelasta, kuten myös vaalean siniset astiat ja kukallinen kannu. Virvoitusjuomalaatikot ovat ystäväni vanhoista ja jo legendaarisiksi muodostuneista Barbien tavaroista lainassa. Myös jääkaapin broileri ja viinirypäleet ovat tätä ennen huolehtineet Barbien hoikasta figuurista. Hyvin säilyvää tavaraa.


2 kommenttia:

  1. Onpas barbilla hyvät oltavat.

    VastaaPoista
  2. Tuo pikkuinen Sideways-dvd ja kotiteatteri kiehtovat minua suunnattomasti... kyllä kelpaa! Mukavaa, että limonadikoritkin ovat vihdoin päässeet pölyisestä laatikosta arvoiseensa ympäristöön :)

    VastaaPoista