maanantai 16. maaliskuuta 2009

Tampereen tuliasia

Reilu viikko sitten lauantaina käväisin Tampereella järjestetyillä Nukke- ja nukkekotimessuilla. Halusin käydä katsastamassa muita nukkekotiharrastajia ja heidän hienoja töitään ja samalla ajattelin tehdä pieniä hankintoja, mikäli jotakin sopivaa löytyisi. Ja löytyihän sitä. En tiedä eksyykö tänne ketään kyseisten pienien esineiden tekijöitä, mutta Helsingin päästä löytyy kaksi hankintoihin erittäin tyytyväistä naista. Toinen kooltaan 1:1 ja toinen n. 1:12. Paljastettakoon vielä edelliseen postaukseen liittyen, että pienempi ei ole vieläkään palannut arkielämään, vaan lekottelee edelleen bikineissään.


Lankakauppaan on kuitenkin ilmaantunut asiakkaille kahvin kanssa tarjottavaksi herkullinen kakku. Myös aamiaispöydässä on nyt muutakin syötävää kuin omenia. On mustikkamuffinssi ja suklaamuffinssi. Itse asiassa näiden ostosteni jälkeen minun oli leivottava itselleni oikean kokoisia mustikkamuffinseja, koska niin rupesi tekemään mieli.Näitä verhoja ostin kolme kappaletta ja alunperin niiden piti tulla ullakon kolmeen ikkunaan. Ne kuitenkin näyttävät paremmalta lankakaupan ikkunassa, joten tulen laittamaan ne sinne. Nyt kuvassa verhoa vain mallaillaan.

Viimeinen löytöni ei ole messuilta, vaan Tampereen mediamuseon, Rupriikin, oheismyymälästä. Tuolla myytin kaikkea pientä kivaa. Muun muassa vanhan mallisia leluautoja. Nukkekodin asukas pääsee päräyttämään kaupungille kuitenkin skootterilla. Ehkäpä hiukkasen pieni mittakaavaan, mutta en taida muutenkaan olla aina niin tarkka. Mediamuseossa oli myös esillä hieno vahanukkenäyttämö, joka oli vähän niin kuin kokonaan vahasta tehty nukkekoti. Lisäksi pääsin katselemaan itsensä Pelle Hermannin kenkiä, mikä olikin vuoden lehtikuvien lisäksi museon suurin elämys.


Sellaisia tuliaisia siis Tampereelta.

3 kommenttia:

  1. Hyvinhän se popo siihen käy sittenkin. Ja hyviä muffinsseja oli, siis ne oikean kokoiset.

    VastaaPoista
  2. Hihii, taitaapi olla mun leipoma kakku:)) Ja onnea uudelle blogille ja projektille!!

    VastaaPoista
  3. Olet ryhtynyt pitämään sitten myös nukkekoti-blogia, kiva juttu :) Meillä olis äidin kanssa samanlainen projekti kesken. Tosin meidän talo on vielä alkutekijöissään, ostettu n. 2 vuotta sitten elokuussa ja vielä kokoamatta :) Ehkä tässä joskus tulee aikaa koota se. Huonekaluja yms. kyllä löytyy paljon :) Onnea uudelle projektille!

    VastaaPoista